STARTER POP UP ILLALLINEN 17.-18.8.


Pohjoismaisen ruoka- ja juomakulttuurin edelläkävijänä jo 10 vuoden ajan toiminut A21 haluaa tarjota nuorille kokkilupauksille mahdollisuuden toteuttaa visioitaan pop up -hengessä. A21 antaa Starterin keittiön nuoren kokin käyttöön kerran kuussa järjestettävässä pop upissa.


17.-18.8. järjestettävän kolmannen Starter Pop Upin teemana on Mummola.

Kilpailun kautta pop upin kokiksi valikoitui

Joona Laamanen Ravintola Vinkkelistä!"Mummola oli lapsena erittäin iso osa arkeani. Mummoni asui muutaman minuutin kävelymatkan päässä ja olinkin usein siskoni kanssa siellä iltaisin. Sitten mummoni muutti vuonna 1999 Australiaan. Se oli tavallaan shokki, koska emme tienneet milloin seuraavan kerran näkisimme. Mummolaa minulla ei siis ole enää hetkeen ollut, jossa olisin voinut käydä edes kerran vuodessa.

Menussani halusinkin siis koota kaikki muistot ja tuntemukset lapsuudestani, samalla kuitenkin katsoen myös tulevaisuuteen ja uusiin kokemuksiin", Laamanen kertoo.


Laamasen menun makuihin sovitamme yhdessä A21 cocktailvelhon Timo Siitosen kanssa flavour pairing cocktailit, joiden kautta pääset tutustumaan uudenlaiseen tapaan yhdistää juomaa ja ruokaa. Tule tukemaan suomalaisen ravintolakulttuurin kehitystä ja nuoren kokin tulevaisuutta syömällä!


MENU MUMMOLA Á LA JOONA LAAMANEN


Lemppari

Amuse bouche


Karviaismehulla ja rosmariinilla marinoitu silli, ruiskeksi, puffattu riisi, tuore omena


Ensimmäisinä muistoina mummolastani on silli. Sitä oli aina tarjolla ja koska mummoni on kotoisin Karjalasta, halusin saada myös karjalanpiirakan elementtejä menuun mukaan. Siitä inspiroituneena, syntyi modernimpi ja oma versioni hänen herkustaan. 


Savusiikaröra


Mallasleipä, tillimajoneesi, sitruunalohko


Isoisoäitini asui Naantalissa, jossa vietin kesät. Siellä meri on lähellä ja mieleeni on ikuisiksi ajoiksi iskostunut kesäisen meren tuoksu. Kummitätini toi mökiltään savustettua siikaa ja mallasleipää, joita söimme iltaisin. Halusin saada mukaan myös meren, leivän ja savustuksen tuoksua, joita pidän ehdottomina osina omissa mummolamuistoissani.


Karjalanpaisti


Terriini Iberico niska ja häränhäntä, karjalanpaistiliemikiille, mustapippuri-laakerinlehtimajoneesi, pikkelöity porkkana,

marinoitu punasipuli, rapea peruna


Mummoni Karjalanpaisti oli usein läsnä lapsuudessani. Epäilemättä se kuului kaikkien suomalaisten lapsuuteen, kaikilla on siitä kokemuksia ja mielipiteitä. Tämä on minun versioni suomalaisesta klassikosta.


Kesäkeitto


Kermainen kasvisliemi, kotimainen peruna, tuoreet herneet, pikkelöity retiisi, paahdettu kukkakaali, minikesäkurpitsa, hillosipuli, 

viinisuolaheinä


Kesäkeitto oli lapsuuteni inhokki, kuitenkin olen siitä oppinut vanhempana tykkäämään ja jopa rakastamaan. Mummolassa sitä oli aina kesäisin tarjolla ja vaikka se pienen kiukuttelun saikin aikaan, syötiin se aina loppuun kerta istumalta. Kaikki raaka-aineet tulivat läheltä, omalta pihalta, naapureilta, ystäviltä ja jos jotain puuttui, torilta sai täydennykset. 


Australian mummon BBQ


Paahdettu sydänsalaatti, portobelloketsuppi, grillattu lime, BBQ -punaviinikastike


Mummoni muutti Tewawntinin kaupunkiin, Australiaan, vuonna 1999 ja teenkin tänä syksynä ensimmäisen matkani "uuteen" mummolaan. Barbeque on suuri osa australialaista kulttuuria, kuten myös grillaaminen Suomessakin ja Australialainen liha onkin ehdottomia suosikkiraaka-aineitani.


Mummon mustikkapiirakka


Mustikka-valkosuklaanamelaka, valkosuklaacrumble, jogurttisherbet, kuusenkerkkäöljy, mustikka


Mummolan loppukesän mustikkapiirakka oli oman lapsuuteni ehdottomia lempileivonnaisia. Pitkän mustikan keruupäivän päätteeksi mummon klassinen pullapohja ja ristikkokuvio piirakan päälle oli paras palkinto. Ja jos mustikan himo kävi liian kovaksi, sain aina vähän mustikkamaitoa pahimpaan hätään, näin myöhemmin tykästyin jogurtti-mustikka kombinaatioon. 


Menu 5rkl 60€


Juomapaketti 60€

Sisältää menun makuihin sovitetun aperitiivi cocktailin, viinipaketin ja jälkiruokacocktailin


Pyydämme vahvistamaan lopullisen henkilömäärän viimeistään 4 arkipäivää ennen varausta.


VARAA PÖYTÄ

STARTER POP UP: MUMMOLA

Pe 17.8. tai La 18.8.

Kattaukset klo 17.30 ja klo 20.30STARTER POP UP

SAARISTO BY MIKKO PYNNÖNEN

Ensimmäinen Starter Pop Up järjestettiin 11.-12.5. Kun avasimme Starterin, huomasimme nopeasti kuinka ainutlaatuisen paikan olimme löytäneet. Lokaatiomme osana startup yhteisö Maria 01:stä ja ympärillämme vaikuttavat nuoret, innovatiiviset unelmoijat inspiroivat meitä, ja halusimme kantaa kortemme kekoon tulevaisuuden puolesta. Mikä olisikaan ravintolalle parempi tapa siihen, kuin antaa mahdollisuus nuorille kokeille visionsa ja kykyjensä todistamiseen! Me uskomme, että jokainen lahjakkuus ansaitsee paikan parrasvaloissa. 


Starter Pop Up on ylistys nuorille kokeille ja heidän tulevaisuudelleen. Aivan kuten startup yhteisön enkelisijoittajat antavat mahdollisuuden startupien kehittymiselle, me annamme resurssimme ja keittiömme nuoren kokin käyttöön, jotta hän saa osoittaa kykynsä ja kokeilla omia siipiään. 
Starter Pop Upit ovat nuorten kykyjen esiintuomisen ja tulevaisuuden trendien pohtimisen lisäksi kunnianosoitus suomalaiselle luonnolle."Oli mukava päästä kokemaan uusi konseptinne. Mikon ruoka oli erittäin herkullista ja viinit sekä cocktailit toimivat annosten kanssa erinomaisesti. Ravintolatila ja avokeittiö sopivat myös oivasti pop upin toteuttamiseen." - Kati Laszka, Aromi-lehti


"Minun mielestäni - tässä avokeittiön äärellä ja valoisassa kauniissa 50-luvun interiöörissä, missä ruoat tulee tuosta vierestä ja kokit nähdään siellä - on oikein hyvä yleisfiilis!" - Sakari Soininen, Töölöläinen


"Erittäin hyvä, 10 miinus. Kiitos myös A21 baarimikoille erinomaisista cocktaileista!" - Kristjan Räst


"Tosi kiva fiilis!" - Kaija Riihijärvi

STARTER POP UP

NIITTY BY VILLE KORHONEN

Toinen Starter Pop Up järjestettiin 14.-15.6. 


Korhonen lähti mukaan Starter Pop Upiin halusta toteuttaa omaa visiota ja tuoda se muiden tietoisuuteen. Hän näkee suomalaisen ruokakulttuurin kasvavana ilmiönä ja toivookin, että jo nyt Suomesta löytyvät huikeat paikat saisivat enemmän kansainvälistä tunnustusta. "Toivon myös, että suomalaiset löytävät eri ruokien kokeilun kotona ja ravintolassa. Suurin osa tietää miltä lohikeitto maistuu mutta entä haudutettu karitsan kieli?" Korhonen pohtii.


"Valitsin niitty-teeman, silllä viihdyn luonnossa ja itse kerätyissä raaka-aineissa on takana tarina ja

varma tuoreus. Itse kerätyt tuotteet näkyvät myös menussa, mm. kuusenkerkkä. Niitty on minulle

enemmän tunnetila ja se kuvastaa vahvasti kesää ja parhaiden kotimaisten raaka-aineiden

huippusesonkia. Niityllä kasvaa loppupeleissä hyvin vähän syötävää meille, mutta laiduneläimille

sitäkin enemmän. Menu on vahvasti itseni näköinen kokonaisuus, jossa korostuu raaka-aineiden

ominainen maku", Korhonen summaa menuaan.

STARTER INSTAGRAMISSA

@STARTERHELSINKI #STARTERHELSINKI

Tervetuloa Maria 01:n

LÖYDÄ MEIDÄT

Toteutamme myös yksityistilaisuuksia

OTA YHTEYTTÄ

Starter Restaurant

Puh: +358 400 21 44 21

Email: [email protected]

Lapinlahdenkatu 16,

rakennus 15 C, 00180 Helsinki